Ja, mens man venter på at hyldeblomst saften bliver færdig med at trække, kan man jo lige glæde sig selv med rabarber limonade…
Det er super let at lave og smager helt fantastisk af sommer…
Jeg har brugt:
800 gram rabarber, skyllet i små stykker.
5 dl. vand.
3 tsk. non-oxal.
20 g. citronsyre.
700 g. rørsukker.
2 tsk. flydende atamon.
Rabarber skæres i små stykker, kommes i gryde med vand, non-oxal og citronsyre.
Koges ca. 12 min til de er møre.
Herefter sies saften gemmen et rent klæde - og det skal helst ikke være vasket i sæbe, så bruges et viskestykke, kan det lige skylles i rent vand, så evt. sæberester kommer ud.
Jeg har købt denne smarte anordning i netto for nogle år siden til 30.- Den bruges ikke så tit, men den kan noget smart !
Nå det sidste saft er dryppet af, tilsættes sukkeret og saften bringes igen i kog et øjeblik.
Evt. skum fjernes og atamon tilsættes.
Saften kommes på atamonskyllede flasker og lukkes staks.
-Når saften er kold blandes den sådan ca. 1:4 med koldt vand :o)
Der blev at denne portion ca. 1.5 liter limonade.
Mums !
Ingen kommentarer:
Send en kommentar