lørdag den 19. januar 2013

Romkugler - lidt bedre end bagerens...

 
 
Man starter hos bageren -her får man fat i ca. 10 stk. winerbrød - alt kan bruges, romsnegle, spandauer - både med creme og syltetøj, chokoladetrekant... alt i winerbrødsdej - og ja jeg har også sneget en kanelsnegl og kærmemælkshorm med...
 
En portion til ca. 25 stk. mellemstørrelse romkugler.
 
10 stk. winerbrød
5-6 spsk. hindbærmarmelade
5-6 spsk. kakao
½ flaske romessens - eller rigtig rom -men så er det nok ikke en halv flasken !!!
Ca. 300 g. mørk chokolade
En hel masse krymmel eller kokosmel
 
Det er ret nemt... det hele mases sammen i en stavblenter eller hvad man nu har.
Afhængig af hvor meget "snask" der er i det winerbrød men bruger, og alt efter smag kan marmelade og kakao mængden skulle reguleres lidt.
 
Dejen stilles på køl en times tid - herefter trilles den til kugler i den ønskede størrelse - kuglerne stilles på køl igen en times tid.
 
Så er de klar til at blive dyppet i smeltet chokolade og trillet i krymmel eller kokosmel.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...